Kahhelahi Kammelja

Glasuuritud kahhelitest nurgaahi millel on croval valumassist segmentidest massiivne salvestav südamik.

Taoline lahendus võimaldab ahjust kiiremini sooja saada.  Crovalvalumass omab suuremat erikaalu (2850 kg/m3) ning ka suuremat erijuhtivust ja erisalvestusvõimet kui tavatellis ning šamott(2000 kg/m3). Sellest lähtuvalt on ta võimeline salvestama endasse lühema aja jooksul suurema hulga soojusenergiat kui tavamüüritisena laotud ahi. Samuti on tal tunduvalt parem vastupidamine termoshokkidele mis teeb antud lahenduse sobivaks ka ebaregulaarselt köetavatele pindadele (suvilad jne)

Lisavarustusena on võimalik paigaldada ahju välisfassaadi metallist suletavad ventilatsioonirestid, tänu millele on ahjul kaks soojenemisreziimi:

1. Kiiremal, konvektiivsel meetodil – ahju crovalist sisekesta ja savitellistest välisvoodri vahele jääb õhuvahe. Ahju fassaadi  paigaldatakse suletavad ventilatsioonirestid, mille kaudu saab vajadusel ruumi juhtida nn. kiiret konvektsiooni teel eralduvat soojust otse crovalsüdamikult küdemise algfaasis.
2. Rahulikum põhisalvestus – peale esmase soojavajaduse katmist suletakse ahju väliskestas olevad ventilatsioonirestid ning ahi hakkab toimima tema tavapärasel moel, eraldades ruumi läbi väliskesta ühtlase rahuliku voona nii kiirguslikku kui konvektiivset soojust. Tehes seda salvestavale ahjule omaselt pikema ajaperioodi jooksul(sõltuvalt puidu kogusest 12-24 h).

KIRJUTA MEILE

Nimi (nõutav)

Email (nõutav)

Teema

Teade